La biodiversitat és la varietat d’espècies d’éssers vius que viuen en una zona. Inclou la flora i la fauna, els fongs i els microorganismes. El tipus i la varietat d’éssers vius d’un indret ve determinada pel clima, el relleu i l’activitat humana. Amb aquesta activitat, estudiem el cas del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Dades d’interès

Adreçat

Cicle inicial, mitjà i sperior de primària i ESO

Lloc

Casa Nova de l'Obac
Ctra. BV-122 de Terrassa a Rellinars, km 9,8

Durada

De 10 a 14 h.
A les 10 h, els infants tenen 30 minuts per esmorzar

Preu

130 euros per grup


L’activitat

Activitat on els alumnes coneixeran i aprendran a descriure alguns dels hàbitats més típics de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, com els replans humits i ombrívols o els pedregrars assoleiats, mesurant-ne diferents variables com ara: la situació, l’exposició vers el sol, les condicions ambientals i les característiques del terreny.

Per altra banda, s’estudiaran les comunitats de plantes que millor s’han adaptat a viure en cadascun dels hàbitats analitzats, l’alzinar i el farigolar, identificant algunes de les espècies vegetals més característiques.

Els objectius

> Conèixer la diversitat d’hàbitats de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

> Descobrir el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Les fases de treball

El treball previ a l’aula

Les escoles disposen d’un dossier digital que poden treballar des de l’aula. El dossier introdueix les comunitats vegetals que els nens i nenes visitaran durant la sortida.

La sortida pels entorns de la Casa Nova de l’Obac

Durant la sortida, els alumnes pujaran fins a la carena dels Alts de la Pepa i aniran al bosc de la Font de la Portella. La visita a aquests dos hàbitats ens permetrà descobrir dues comunitats vegetals molt pròpies del Parc Natural: el farigolar i l’alzinar.